Mit üzen a testünk? Önismereti workshop

 
Időpont: 2018. szeptember 8. 10:00-14:00

 

Mit üzen a testünk? Önismereti workshop a női egészségért

 

„Az önmagunk megtagadása által okozott stressz szinte járványként sújtja a fejlett országok társadalmait, pedig ez az egyik legfontosabb oka a betegségek kialakulásának.”
Dr. Máté Gábor, A test lázadása

 

 

A nők körében leggyakrabban diagnosztizált betegségtípusuk az ún. stresszbetegségek, ill. a női nemi szervekhez és a ciklushoz kapcsolódó betegségek. Sokszor sajnos egy komplexen alkalmazott eszköztár sem hozza el a teljes gyógyulást, csak a tünetek csillapodását és a betegség karban tartását érik el vele.

Mi az oka annak, hogy valaki meggyógyul, valaki pedig tovább küzd a betegséggel, miközben ugyanazt a gyógymódot alkalmazza? Miért van az, hogy valaki egy tiszta étkezés, rendszeres testmozgás mellett is beteg lesz, miközben másvalaki egészségtelenebb étkezési és életmódbeli szokások mellett sem betegszik meg?

A válasz röviden: a teljes gyógyuláshoz nem elég a tünetek fizikai szintű kezelése, legyen az kiegészítve bármilyen alternatív gyógymóddal is. Az egészséget lelkünkben és életünkben is meg kell teremteni ahhoz, hogy fizikai szinten is megtapasztaljuk a gyógyulást. Ebben segít a testünk, ha a betegségtől nem megszabadulni szeretnénk, hanem megérteni, hogy mit üzen, és mire akarja felhívni a figyelmünket.

A programon arról beszélgetünk, hogy mire van szükség a valódi gyógyuláshoz, és hogyan lehet a betegségünket bölcs társnak tekinteni az úton.

  • A betegségről és egészségről másképp: analogikus, szimbolikus gondolkozás, a lineáris (ok-okozati) gondolkozás helyett.
  • Hogyan alakulnak ki a betegségek, hogyan öröklődnek sokszor generációról generációra ugyanazok a betegségtípusok – túl a genetikán.
  • A betegséghez való viszony: a probléma megoldása előtt a helyzet elfogadása, a megértésre és a megismerésre törekvés jelentősége.
  • Mit üzen a testünk? Milyen élettémáinkra, megoldatlan, feloldatlan élethelyzeteinkre hívja fel a figyelmünket egy adott betegség?
  • A gyógyulás kulcsfontosságú összetevői: az igazság kimondásának felszabadító ereje és szerepe az életünkben; a felelősségvállalás fontossága; a döntés és a szándék jelentősége.
  • Áldozatból hogyan válhatunk életünk irányítójává? Hogyan szerezhetjük vissza életerőnket és léphetünk egy szuverén, önazonos élet irányába?

A programon az elméleti előadás, a kérdések mentén való beszélgetés, a naplózás és önreflexió, valamint a jóga eszközeit (ászana, relaxáció, meditáció) használjuk. A részvételhez nem szükséges korábbi jógatapasztalat.

A workshopot tartja  Szabadi Henriett, coach, női önismereti tanácsadó és Korpás Eszter, jóga és meditáció oktató.

Időpont: 2018. május 26. szombat 10:00-14:00

Részvételi díj: 4.800,- Ft (a Yogatree-s bérletek erre az alkalomra nem érvényesek)

Jelentkezni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött e-mail-el tudsz, vagy a holnapunk bejelentkező felületén (www.yogatree.hu/orarend).

 

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolat

Yogatree Studio

1073 Bp. Erzsébet krt 51. mfsz. 1.
+36 70 520 8067
info (@) yogatree.hu

Adatvédelmi szabályzat

 

Yogatree Studio

Instagram Instagram

Facebook