Bevezetés a YIN jógába workshop Judittal

 

Egy olyan különleges worskhopra invitálunk titeket, mely bevezet benneteket a yin jóga és ezáltal a kínai életszemlélet és medicina világába.

A workshopot új yin jóga tanárunk, Neudert Judit - Níla tartja, akivel az elmúlt hetekben már találkozhattatok nálunk csütörtök esténként.

A yin jóga egy nagyon lassú, lazítós, meditatív, fiatalító hatású jóga stílus, mely a taoista szerzetesek idejére visszavezethető mozgásforma, amit a szervezet öngyógyító folyamatainak beindítására alkalmaztak.

A jóga pózokat hosszabb ideig tartjuk ki, mint általában. Körülbelül 3-5 percet töltünk egy ászanában, mely idő alatt a mély kötőszöveteink, inaink, ízületeink visszanyerik rugalmasságukat. Ezért is fiatalodunk általa. Ugyanakkor ezen időszak alatt alkalmunk adódik mélyebben megfigyelni magunkat, lelkünk hangját és esetlegesen testünk üzeneteit is.

 Ezen a belső utazáson vezetőnk Níla lesz:

"Egészen fiatalon kezdtem jógázni, de jógaoktatóvá csak 2010-ben váltam Sivananda mester által. 2015-ben alkalmam volt hosszabb időt Bali szigetén tölteni, ahol életemben először találkoztam és próbáltam ki a yin jógát. Akkoriban ez még mindenütt új stílusa volt a jógának. Szerelem volt ez első "látásra". Fantasztikus volt az az érzés, hogy a testem úgy tudott megújulni és feltöltődni energiával, hogy szinte alig kellett mozdulnom érte. Minden egyes alkalommal újult erővel vágtam neki a másnapnak. Nagyon mély megéléseim voltak saját testemet és lelkemet illetően. Nem is gondolnánk, az évek alatt mennyi elfojtott érzést halmoz fel a testünk és lelkünk. Innen egyértelművé vált, hogy a következő életcélom, hogy megtanulom ezt a jógát olyan szinten, hogy oktathassam is. Így elvégeztem ott Balin egy yin oktatói tanfolyamot és amint hazaértem, elkezdtem oktatni. Közben persze folyamatosan képeztem és képzem magam a kínai medicina területén (a yin jóga alapja a kínai medicina) és arra eszméltem rá, hogy én teljesen másképp oktatom a yin jógát, mint a hazai oktatók nagy része. Teszek hozzá valamit, ami csak az enyém. Azt az esszenciát, amit én éltem meg Bali szigetén. Az érzelmi blokkok oldására különböző technikákat alkalmazok, amíg a jógázók kitartják a pózt, és amennyiben nyitott rá, akkor él is ezzel a lehetőséggel. Igen. Ez egy lehetőség, amit a yin jóga nyújt nekünk. Elménk tudatos irányításával képesek vagyunk megszabadulni minden olyan blokktól, mely akadályt képez a Qi áramlásában. És ha a Qi nem áramlik, az életünk is elakad, megreked. 

Ma már yin jóga oktatókat is képzek, hogy átadjam nekik azt a tudást és azt a pluszt, amit én kaptam. A cél, hogy minél több helyre elvigyék ezt a csodát, mely felér egy terápiával.

Amennyiben vágysz egy ilyen belső utazásra és kíváncsi vagy a csodákra, kérlek tarts velem valamelyik órámon vagy workshoppomon."

Időpont: 2018. február 24. 10:00-13:00, a workshop díja 4.000 Ft (az alkalomra a Yogatree-s bérletek nem használhatóak fel).

Bejelentkezni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött e-mail-el tudsz.

Szeretettel várunk!

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolat

Yogatree Studio

1073 Bp. Erzsébet krt 51. mfsz. 1.
+36 70 520 8067
info (@) yogatree.hu

Adatvédelmi szabályzat

 

Yogatree Studio

Instagram Instagram

Facebook