IYENGAR JÓGA Workshop Nőknek

 

IYENGAR JÓGA Workshop Nőknek

2018. január 20-21. (szombat-vasárnap) 11:00-13:00

 

Az IYENGAR metódus – mint minden más jóga stílus – erősíti és rugalmasabbá teszi a testet. A módszer lényege, hogy gyakorlás közben nagy figyelmet fordítunk a részletekre, folyamatosan fejlesztve a figyelmet és a test-tudatot, megtanulunk nagyon kifinomult módon fókuszálni.

A két napos workshop alatt két olyan szekvenciát fogunk gyakorolni, amelyek – ellazítva a testet és elcsendesítve az elmét – átsegíthetnek a menstruációs ciklus legnehezebb napjain. Az első szekvencia a menstruációt megelőző napok kellemetlenségein segít átlendülni, enyhítve a premenstruációs szindrómát. A második gyakorlatsor pedig kifejezetten a menstruáció idejére ajánlott. A két nap folyamán olyan ászanákat gyakorlunk majd, melyek segítenek megőrizni az egészséget, egyensúlyban tartják a hormonrendszert, valamint ellazítják az izmokat, a belső szerveket és az idegrendszert.

 

 Mimi – Prell Noémi – okleveles IYENGAR JÓGA oktató, amely a világ egyik legszigorúbb és legszínvonalasabb képzését jelenti. Diplomáját Londonban szerezte, ahol továbbra is folytatja tanulmányait tanára, Alaric Newcombe irányítása alatt.

 "Hiszek a jóga transzformatív erejében, és abban, hogy a gyakorlás képes átsegíteni a mindennapokon még a legnehezebb pillatatokban is. A jóga arra tanít, hogy szeressük egymást, ami önmagunk megismerésével és szeretetével kezdődik. Megvilágítja az utat, és megmutatja hogyan éljünk a testet és a szellemet egyensúlyban tartva."

 

Mimi tanítási stílusa precíz és könnyed, kreatív és intelligens. Óráit a csoportot alkotók egyéni igényeinek és képességének megfelelően alakítja.

 

A két nap programja egymásra épül, a 2x2 órás workshop díja 6.000 Ft (az alkalmakra a Yogatree Studiós bérletek nem használhatóak fel).

Időpont: 2018. január 20-21. szombat-vasárnap 11:00-13:00.

Bejelentkezni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött email-el tudsz.

 

1.nap

Jóga a menstruáció előtt (PMS)

A menstruációt megelőző napok gyakran nagyobb kihívást jelentenek egy nő életében, mint maga a menstruáció. A Premenstruációs szindróma (PMS) egy nagyon tág fogalom: kb. 150 tünetet foglal magába és szinte minden nőt érint élete során. A leggyakoribb tünetei közé tartozik az irritáltság, szorongás, nyugtalanság, roszkedvűség, mélabú, szeszélyesség, feledékenység, felfújódás, fájdalom, depresszió, álmatlanság, pattanások, és a  migrén. A jóga sokat segíthet a tünetek enyhítésében vagy akár a megszüntetésükben is, ha a gyakorlásunkat a testünkben lefolyó rendszeres változásokhoz igazítjuk.

A nőknek szóló workshop első napján egy olyangyakorlatsorral fogunk megismerkedni, amely a menstruáció előtt gyakorolva enyhíti a PMS tüneteit és hozzájárul az egészséges menstruációs ciklus kialakulásához.

A gyakorlatsor ászanái (jóga pózai) ellazítják az idegrendszert, egyensúlyban tartják a hormonrendszert, gondoskodnak a reproduktív szervek megfelelő vér- és oxigen-ellátásáról valamint erősítik az őket támogató izmokat. Pszichológiai szempontból stresszoldó hatásúak és egy olyan relaxált állapotot hoznak létre, amelyben a hypothalamusz hatékonyabban tudja szabályozni a hormonháztartást. Emellettidőt és teret biztosítanak arra, hogy önmagunkba nézve figyeljünk a saját testünk jeleire és hatásosabban tudjunk együtt dolgozni azokkal a változásokkal, amik havi ciklusunk természetes velejárói. Így kiegyensúlyozottabban, teljesebben és boldogabban élhetjük meg a mindennapokat.

 

2.nap

Jóga a menstruáció alatt

A menstruáció rendszeres kihívást jelent sok nő életében, ennek ellenére még mindig keveset beszélünk róla. Fontos hogy a jógamatracon is elismerjük és tiszteletben tartsuk a testünkben havonta lezajló változásokat. Ebben nyújt segítséget ez a workshop.

A workshop második napján egy olyan gyakorlatsorral fogunk megismerkedni, amelyet a menstruáció ideje alatt tudunk gyakorolni. Olyan gyakorlatokból áll, amelyek nemcsak abban segítenek, hogy megőrizzük egészségünket, hanem közvetlenül segítik a menstruáció folyamatát. Ezek az ászanák (jóga pózok) összhangban vannak a hormonális működéssel, ellazítják az izmokat, az idegeket (melyek gyakran túlfeszültek ilyenkor), valamint a lüktető belső szerveket.

A gyakorlatsor fizikailag kímélő jellegű, valamint enyhíti a menstruáció alatt gyakran jelentkező fizikai és mentális jellegű problémákat (fájdalom, feszültség, kimerültség stb).

Ha odafigyelünk testünk igényeire, elfogadjuk azokat, és ennek megfeleően alakítjuk a gyakorlásunkat, akkor sokkal hatásosabban tudunk együtt dolgozni azokkal a változásokkal, amik havi ciklusunk természetes velejárói. Így kiegyensúlyozottabban, teljesebben és boldogabban élhetjük a mindennapokat.

 

 


 

The Iyengar Yoga Teacher certification mark is an internationally recognised sign of excellence, clarity and depth of understanding. Iyengar Yoga teachers are trained to the highest standard and commit to continuing development and education.

 

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolat

Yogatree Studio

1073 Bp. Erzsébet krt 51. mfsz. 1.
+36 70 520 8067
info (@) yogatree.hu

Adatvédelmi szabályzat

 

Yogatree Studio

Instagram Instagram

Facebook