A mozgó meditáció jógája - hangfürdővel


A mozgó meditáció jógája - intenzív szeminárium hangfürdővel 

Intenzív tanfolyam & intenzív hangfürdő!
Az eredetileg 8 órás workshop anyaga 6 órába sűrítve. A hangfürdő olyan hosszúságú és mélységű, mint egy egész estés gong puja.

 


Képzeld el... Hogy eljössz a varázslatos Yogatree Studióba. Csodás illat, finom színek, égő mécsesek, békés, emelő energiák fogadnak. Részt veszel egy olyan különleges meditatív szemináriumon, mely az érzések szintjén egy mélyen relaxáló és gyógyító gong és hangfürdő biztonságot adó alapján nyugszik. Anett szárnyaló hangja és egyedi rezgésterápiája ilyen intenzitásban egy kivételes nektárt csöpögtetnek lelkedbe. Itt olyan mélységekbe is elér a gyógyító rezgés, ami egy normál hangfürdőn nem.

A jóga-műhely, melyre érkeztél, e háttér előterében zajlik. Erős három órás gyakorlással kezdünk, mely ennek ellenére mégsem kimerítő, hanem inkább feltöltő jellegű lesz. Ne aggódj, bírni fogod! A hang, a rezgés átsegít a mozgáson, a kitartáson; amikor valamit normál esetben nehéznek, vagy monotonnak érzel, a hang könnyebbé, lágyabbá teszi. A gyakorlást folyamatos magyarázatok, kommentek, dialógusok színesítik. Hogyan merülhetsz el meditatív állapotba ászanákon keresztül? Precíz, eszközökkel segített gyakorlás, egyvonalúság, egyensúly, szögek, geometria pontos összehangolása. E témák körül forgolódva gyakorlunk, elemzünk.

A gyakorlást ebédszünet zárja, s utána az elméletibb műhely-rész jön, mely alatt szintén gyógyítanak minket Anett hangja, s a hangtál- és gong-rezgések. E részben mikről beszélgetünk? ‎Az eszközökkel segített, ászana-centrikus jóga alapjairól. Az ilyen jellegű jógagyakorlás főbb vonásairól, etikájáról. Elhagyhatjuk-e az ászana-gyakorlást jógánkból a fejlődésünk előrehaladtával?

Részletezzük az ászana, pránajáma eszközökkel segített megközelítését. A jóga öt alapelve új megvilágításban. Miért fontosabb a precizitás, az alapok mély rögzítése, mint azt a hagyományos hatha jógában teszik? Jó-e a fix sorozatokon nyugvó gyakorlás? Hogyan lehetséges meditáció a mozgásban? Akkor már az ülő meditáció felesleges? Tud-e a nyugati ember meditálni? Hogyan kezeljük a stresszt? Összehasonlítás a tradicionális jógatípusokkal. Összefoglalás, kérdések, plusz felmerülő téma kifejtése, s végül mantrázás zárja foglalkozásunkat.

Végül kis ízelítő az előző pécsi workshopról:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1359020640877422&id=100003084977795&notif_t=like&notif_id=1506972853844004&ref=m_notif

Vélemények Anett előző hangfürdőiről:
"Pihentető és megnyugtató, sőt így átgondolva az azóta eltelt időszakot mintha azóta kevésbé lennék túl aggódó, szorongó, nem látom annyira megoldhatatlannak a felmerülő problémákat, mint előtte. Kíváncsi vagyok a következőre... Milyen változásokat hoz..."

"Kedves Anett! Nagyon köszönjük a szombati hangfürdőt! Vettem már részt néhány hangtálas, gongos eseményen, de aminek szombaton részesei voltunk az különösen harmonikus és csendességet hozó volt számomra! Nagyon köszönjük!"

"Szia Anett! Már vasárnap sem kellett gyógyszer a lumbágómra, meg pedig azt sem tudom, hogy mi a fájdalom. Köszönöm!!!"

Vélemény Gábor előző szemináriumáról:
"Gábor tudása, tapasztalata, precizitása, a jógához való holisztikus megközelítése nagyon inspiratív és támogató jellegű. Az elmúlt 17 évben, mióta jógázom, sajnálattal tapasztalom, hogy a legtöbb oktató órákon csak a test szintjén jógáztat. Kevés olyan oktató van, aki figyelmét a testről fel tudja emelni és mindazt, ami zajlik a testben, az érzelmek, a lélek szintjén is meg tudja fogalmazni és azzal segíteni a jógázót. Figyeld a tested, s nézz mögé, s fölé. Szerintem ez a lényege a jógának. S Gábor ezt csodálatosan tudja tanítani, közvetíteni."

Hang-rezgés szakértő: Bögös Anett, hangterapeuta, természetgyógyász-fitoterapeuta, gyerekjóga oktató, yin jóga oktató
Szeminárium-vezető: Imolai Gábor, RYT200 jógaoktató, yin jóga oktató

Időpont: 2017. november 19. 9:00

Időtartam: 6 óra.
Részvételi díj: 15.000 Ft.
Korhatár: 14 éves kortól felfelé, minden korosztálynak.
Gyakorlási szint: kezdőtől haladóig.

Pontosan kezdünk, kérünk érkezz negyed órával kezdés előtt, hogy legyen időd átöltözni, megnyugodni, ráhangolódni.
Hozz magaddal kényelmes, nem túl feszes ruhát a gyakorláshoz, s ha szeretnél a saját jógaszőnyegeden gyakorolni, hozhatod azt is.
Tisztított vizet biztosítunk, ha közben megszomjaznál, viszont legyen nálad jegyzetfüzetet, hogy jegyzetelhess. Hozz magaddal szendvicset, vagy könnyű ebédet, de a közelben is több lehetőséget találsz. Melegítési lehetőség, illetve evőeszközök viszont sajnos nincsenek a Stúdióban.

Kérünk, hogy részvételi szándékodat jelezd a stúdiónál: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szeretettel várunk!

Namaszté ॐ ♥


Bögös Anett (Amrit Manter Kaur) & Imolai Gábor (Varan Gopal Singh)
Trigúna jóga & Dakshina Gyógyító Kristály Ékszerek, Gyógynövények, Tibeti hangterápia

 
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolat

Yogatree Studio

1073 Bp. Erzsébet krt 51. mfsz. 1.
+36 70 520 8067
info (@) yogatree.hu

Adatvédelmi szabályzat

 

Yogatree Studio

Instagram Instagram

Facebook