Oktatók

Byrdy Wanda

Gyerekkorom óta tornáztam, atletizáltam, kosaraztam. 2008-ban kezdtem el jógázni. Először a hatha jógát próbáltam ki, majd a kíváncsiságom a Budapesten található jóga irányzatok nagy részének végigjárásához vezetett. A jógától jutottam a transzperszonális és humanisztikus pszichológián át az integrál szemléletig. 2008-ban kezdtem el az asztrozófia képzést is, amihez a gyermekkorom óta engem foglalkoztató kérdések által találtam, éreztem, hogy ezek megválaszolásához szükségem van a csillagok által hordozott tudás megismerésére.

A másik nagy rejtélye az életnek, az emberi kapcsolatok, az emberek közötti interakciók mikéntje-hogyanja is foglalkoztatnak, amióta az eszemet tudom. Az emberi igények, érdekek találkozása, interakciója és kommunikálása olyan kardinális pontja a kapcsolatoknak, aminek a megismerése mágnesként vonz. Jogászként ezt a kapcsolatdinamikát különösen fontos ismernem és jól használnom, így elvégeztem a mediátorképzést.

Jelenleg is úgy végzem a munkám, hogy az egyén és közösség szolgálata által egy önmagával, a Földdel és az Univerzummal egészségesen és összehangolt ritmusban élő emberiség képét építsem.

Hörömpöly Móni

A sport fiatal koromtól az életem része volt, 2013 körül egy térdsérülés és hátfájásos panaszok tereltek a statikusabb mozgásformák irányába. Az, amit az első jógaórák során tapasztaltam: hogy egyszerre lenyújthatom, erősíthetem a testem, idegrendszerem, növelhetem a koncentrációs képességemet a gyakorlás során, lenyűgözött.

Három évi rendszeres gyakorlás után úgy éreztem el kell mélyítenem a tudásomat, így elvégeztem a Purnam oktatóközpont 2016-os hatha oktatói tanfolyamát.

A jóga már nem csak testgyakorlást jelent, hanem életszemléletemmé is lett. Minden óra egyedivé válik, hiszen minden ember és minden gyakorlás egyedi és megismételhetetlen. Ha stílusjegyeket kellene választanom magamnak: játékosság, kísérletezés, dinamizmus.

Ilyen órákat tartok: kezdő hatha, hatha flow, power jóga, dinamikus jóga

Saját gyakorlás: vinyasa krama, power jóga, hatha

Elvégzett tanfolyamok és továbbképzések:

2017 - 200 órás Hatha jóga oktatói képzés (YA RYT-200, Purnam Jógaoktatói Akadémia)

2017 - Vinyasa Flow oktatói továbbképzés (Purnam Jógaoktatói Akadémia)

Kálmán Judit (Jucus)

Kálmán Judit jóga oktató

Integrált jóga (kezdő)
Hatha Flow Jóga
Életmód, Naturkozmetikumok

2004 óta foglalkozom jógával. Az idők során hol a fizikai, hol az energetikai, hol pedig a lélektani elemek kerültek fókuszba, azután egybe állt minden eddigi tapasztalat, és elkezdett működni…a jóga.. Legkedvesebb jógás tapasztalatom Varga Judit lágyan áramló vinyásza flow-ja, Sayti Andrea figyelmet tudatosan befelé irányító, elemenként felépített tanításai, Ábrahám Kata szigorú, és kedves egyvonalúságot erősítő Iyengar-tudatos irányítása voltak. E 10 éves etapra Dr Indu ayurvédikus hangsúlyú hatha-jóga oktatóképzője tette fel a koronát. A jóga azóta állandó formálója a mindennapjaimnak, és az lehet számodra is, még ha csak heti két gyakorlással is, ..ha beengeded …ha magadat is hagyod beleengedődni…

A jóga nem feladat, hanem egy lehetőség!

Önmagunk pillanatnyi korlátainak objektív megfigyelésére ad módot, s e korlátok feloldódásának megengedésére, létünk kiteljesítésére, …és a környezetünkkel való kapcsolatban e teljesség realizálására….Lassú, élethosszig tartó folyamat ez, amelyen mindenki csak nyerhet. Egészséget, tudatosságot, méltó életet.

Engedd, hogy a tested, az intuíciód hangjai felerősödve súgják meg, hogy mi legyen a következő lépés. Gyere lejjebb az elmédből, hogy most immáron a lényedben megnyilvánuló Magasabb Erő s jelen-lét kapjon teret…Gyakorolj!

Korpás Eszter

Első találkozásom a jógával 2002-ben történt, ekkor ismertem meg Bálint Jánost és kezdtem el hatha jóga óráira járni. Az ezt követő években megmaradt a jóga iránti érdeklődésem egyfajta hobbi szinten.

A fordulópontot 2011 hozta, amikor úgy éreztem, gyökeresen változtatnom kell az életemen, ami azzal is járt, hogy napi szinten kezdtem el hatha jógát és vinyasa flow jógát gyakorolni. A rendszeres gyakorlásnak köszönhetően napról napra éreztem, érzem magamon a jóga gyógyító, formáló hatását.

Az azóta eltelt években folyamatosan részt veszek workshopokon, tanfolyamokon, táborokban és keresem a továbbtanulási lehetőségeket. 2014-ben végeztem el a Purnam Jógaoktató Akadémia 260 órás hatha jóga oktatói képzését Bálinttal, amivel párhuzamosan el is kezdtem heti rendszerességgel jógaórákat tartani. Azóta több oktatói továbbképzésen is részt vettem (vinyasa flow, aerial jóga). Az elmúlt időszakban a saját gyakorlásom fókuszába az ashtanga került, amit Pórffy Csaba Ashtanga jógaoktató képzésének elvégzésével sikerült még jobban elmélyítenem.

Úgy gondolom, mindenkinek magának kell megtalálnia azt a stílust, azt a gyakorlási formát, ami az adott időszakban éppen a számára a leghatékonyabb fejlődést biztosítja, ami azt is jelenti, hogy ezt időnként felül kell vizsgálni és szükség szerint elindulni a változás irányába.

Saját gyakorlásomban nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a különböző típusú ászana gyakorlások (hatha, vinyasa flow, asthanga, aerial) mellett a pranayama, mantra japa, meditáció is a mindennapjaim részét képezzék.

Háromszor jártam Indiában, az utolsó két alkalommal 3-3 hetet töltöttem a Himalájai Jóga Tradíció jóga asramjában. Az itt töltött idő – azon túl, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagított – tovább segítette a gyakorlásom elmélyítését.

A jógaoktatással fő célom, hogy rámutassak, mindannyian képesek vagyunk a fejlődésre és tenni tudunk azért, hogy harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb, teljesebb életet éljünk fizikai, mentális és lelki szinten is.

Tagja vagyok a Vinyasa Flow Jóga Egyesületnek, melynek elsődleges célja a jóga, különösen a vinyasa flow jógastílus népszerűsítése, továbbá az egészséges, a természettel harmóniában lévő életmód kialakításához kapcsolódó tevékenységek terjesztése, megismertetése.


Elvégzett tanfolyamok és továbbképzések

 • 2012: 120 órás vinyasa flow tanfolyam - Regősvölgyi Regina
 • 2014: 200 órás Hatha jóga oktatói képzés (YA RYT-200) - Bálint János
 • 2014: 60 órás Vinyasa Flow oktatói továbbképzés - Regősvölgyi Regina
 • 2015: 120 órás Relaxáció és meditáció oktatóképzés - Bálint János
 • 2015: 4 napos Vinyasa Flow oktatói továbbképzés - Varga Judit
 • 2015: Unnata® Aerial Yoga teacher training program, Helsinki - oktatói továbbképzés - Michelle Dortignac
 • 2015: 160 órás jóga terápia képzés - Bálint János
 • 2015-2016: 200 órás Ashtanga oktatói képzés (YA RYT-200) - Pórffy Csaba
 • 2016: Aerial Yoga Practical Immersion Workshop, Vienna - 3 napos gyakorlati továbbképzés - Michelle Dortignac
 • 2017: "Gerincterápia jógával" - Bene Máté Zoltán továbbképzése jógaoktatóknak
 • 2017: "A gerinc és az ízületek összefüggései workshop" - Bene Máté Zoltán továbbképzése jógaoktatóknak

Kriston Adrienn

"….Akkor most már légy szíves mond meg, hogy mi az élet értelme!" –- szegeztem Édesanyámnak a kérdést kétségbeesetten tizenegy éves koromban, remélve a végső és azonnali választ. Amit mondott, azt persze elfogadhatatlannak tartottam. Akkor. A létkérdések, az igazság keresése azonban az óta is áthatja az életem.

Akárcsak a mozgás és a természet szeretete. A kihívásokat mindig szerettem és idővel azt vettem észre, hogy az olyan tevékenységek vonzanak, amelyek mind a fizikai testemet, mind a szellemi koncentrációs erőmet egyszerre igénybe veszik.

A jógában olyan komplex rendszerre találtam, amelyben a filozófia és a mozgás egyesül és mindez koncentrációval, szellemi és fizikai kihívásokkal párosul.

Személyiségemből adódóan a dinamikus jóga irányzatok felé húz a szívem. A vinyasa flow sorozatainak változatossága és kreativitása kezdetektől fogva lenyűgöz. Élvezem a ritmusát és a fizikai erőpróbáit. Éberen tart és tanít a nehézségeimről és erősségeimről. Számomra a vinyasa flow jóga olyan, mint az élet: állandóan változik, mindig alakul. Hol benne maradnál még egy-egy helyzetben, hol élvezed a változást.

Találd meg az állandóságot az örök áramlásban! Találd meg a könnyedséget az erőfeszítésben!- ezt számomra a vinyasa flow üzenete.

Az amerikai Yoga Alliance 200 órás jógaoktatói minősítésével, RYT-200 (Registered Yoga Teacher at the 200 hour level) rendelkezem.

 

Elvégzett tanfolyamok és továbbképzések

 • 2012: 120 órás vinyasa flow tanfolyam
 • 2012: 250 órás Hatha jóga oktatói képzés
 • 2013: 3 napos Vinyasa Flow oktatói továbbképzés
 • 2014: 200 órás Ajurvédikus jóga oktatóképzés
 • 2014: 60 órás Vinyasa Flow oktatói továbbképzés
 • 2014: Gerincterápia jógával
 • 2015: 120 órás Relaxáció és meditáció oktatóképzés

Maczó Viki

Az első jógaórámra a 90-es évek közepén, 17 évesen látogattam el.

2005-ben elvégeztem egy jóga alaptanfolyamot Bálint János vezetésével, Budapesten, a Padma Jógastúdióban.

2006-tól Új-Zélandon éltem, ahol megismerkedtem az Ashtanga jógával, amit ettől kezdve minden nap gyakorolok. 2010 és 2013 között elnyertem az oktatói minősítést a Yoga Alliance-től (E-RYT-200 és RYT-500).

Új-Zélandon találtam rá Peter Sanson-ra, akivel 2010-óta gyakorlok. 2013 - 2015 januárig Peter-rel együtt is taníthattam, a vele való együttműködés során nyílt lehetőségem a Mysore stílusú, tradicionális oktatási módszer valódi megértésére és elsajátítására.

Az oktatásban való tapasztalatot Új-Zélandon szereztem meg, ahol az elmúlt 9 évből az első pár évben főleg magánórákat illetve kis csoportos foglalkozásokon tanítottam, majd az utóbbi 4 évben heti rendszerességgel tartottam órákat és workshop-okat. Tanítottam Hatha- és Vinyasa órákon, valamint kísérleteztem Táncos Jóga órákkal is, azonban 2010-től elsősorban Mysore stílusban oktatok illetve gyakorlok.

Diákjaim személyes fejlődését és igényeit szem előtt tartva tartottam Bevezető Tanfolyamokat a szankszkrit nyelvbe (amit magán úton tanulok 2oo6-óta). Foglalkoztam emelett Életmód Tanácsadással is amit Ázsiában, Indonéziában és Új-Zélandon való utazásaim során, főzőtanfolyamokon szerzett és személyes gyakorlatomból eredő tapasztalataimra, valamint az Ayurvéda tanulmányaimra alapoztam.

Inspirációm forrásai mindazok, akik ezen az ösvényem előttem járnak. Az élő tradíció maga és az ehhez a tradícióhoz való tartozás, és ennek a jegyében való tanítás.

Magyar Zsófi

Saját fele királyságomban szeretem a napfényt és derűt.
Házi sárkányom és jó barátom Samu, a kutya.
Az aranyhalakat mindig visszadobom.
Ha lenne három kívánságom, egyet neked adnék!

A mozgás már gyermekkoromban napi szükségletem volt, a jógával is egész korán ismerkedtem meg. Saját gyakorlásom a hatha jóga. A mesék iránti vonzalmam és a mozgás feltöltő erejének felismerésén keresztül találtam rá a gyerekjógára. Az oktatói tanfolyamot Horváthné Csíki Mariannál végeztem 2013-ban, az Asram jógastúdióban. Az egész életen át tartó tanulás és megismerés elkötelezett híveként folyamatosan kutattam és kutatom a lehetőségeket, melyek építőkockaként beilleszthetőek a gyermekjóga struktúrájába. Így találtam rá a gerincjógára, melyből oktatói képesítést szereztem a Mandala jógastúdióban. OKJ-s sportoktatói képesítésemet 2014-ben kaptam meg.  Azóta töretlen hittel jógázom, lélegzem, gurulok, kúszok-mászok és mesélek a gyerekeknek. És ők nekem. :)

Neudert Judit

Egészen fiatalon kezdtem jógázni, de jógaoktatóvá csak 2010-ben váltam Sivananda mester által. 2015-ben alkalmam volt hosszabb időt Bali szigetén tölteni, ahol életemben először találkoztam és próbáltam ki a yin jógát. Akkoriban ez még mindenütt új stílusa volt a jógának. Szerelem volt ez első "látásra". Fantasztikus volt az az érzés, hogy a testem úgy tudott megújulni és feltöltődni energiával, hogy szinte alig kellett mozdulnom érte. Minden egyes alkalommal újult erővel vágtam neki a másnapnak. Nagyon mély megéléseim voltak saját testemet és lelkemet illetően. Nem is gondolnánk, az évek alatt mennyi elfojtott érzést halmoz fel a testünk és lelkünk. Innen egyértelművé vált, hogy a következő életcélom, hogy megtanulom ezt a jógát olyan szinten, hogy oktathassam is. Így elvégeztem ott Balin egy yin oktatói tanfolyamot és amint hazaértem, elkezdtem oktatni. Közben persze folyamatosan képeztem és képzem magam a kínai medicina területén (a yin jóga alapja a kínai medicina) és arra eszméltem rá, hogy én teljesen másképp oktatom a yin jógát, mint a hazai oktatók nagy része. Teszek hozzá valamit, ami csak az enyém. Azt az esszenciát, amit én éltem meg Bali szigetén. Az érzelmi blokkok oldására különböző technikákat alkalmazok, amíg a jógázók kitartják a pózt, és amennyiben nyitott rá, akkor él is ezzel a lehetőséggel. Igen. Ez egy lehetőség, amit a yin jóga nyújt nekünk. Elménk tudatos irányításával képesek vagyunk megszabadulni minden olyan blokktól, mely akadályt képez a Qi áramlásában. És ha a Qi nem áramlik, az életünk is elakad, megreked.

Ma már yin jóga oktatókat is képzek, hogy átadjam nekik azt a tudást és azt a pluszt, amit én kaptam. A cél, hogy minél több helyre elvigyék ezt a csodát, mely felér egy terápiával.

Amennyiben vágysz egy ilyen belső utazásra és kíváncsi vagy a csodákra, kérlek tarts velem valamelyik órámon vagy workshoppomon.

Újhelyi Kata

Hogy mit jelent számomra a jóga?

A jóga jobb emberré válás.

Annak megértése, hogy mi is ez az egész.

Hogy önellátó legyek boldogságból és ne szoruljak másokra ezügyben.

A jóga tanulás. Jobban, tisztábban látni a dolgokat, érteni a világot.

A jóga az elmén túli világ megismerése. Megszületni, felnőni, megtanulni tájékozódni ebben a világban. A jóga mutatja az utakat és a kapukat, de nekem kell végigmenni, belépni.

A jóga az, amikor elönt a hála érzése, annyira, hogy könnyeket hoz magával.

A jóga a küszködés, amikor darabjaira hullik a világ, minden zavaros, értelmetlen. Mintha tejüvegen át látnék mindent.

A jóga az úton levés, a semmi mezeje.

A jóga az, amikor a test rejtett, eddig ismeretlen zugaiból feltör a boldogság – a boldogság, ahonnan nézve a köznapi örömök viccesen értelmetlenek, egyszerűek.

Amikor egy koldussal egymás szemébe nézve egymásra ismerünk és bekapcsol a ragyogó, tiszta, maximumra tekert boldogság.

Amikor bujangasanába felemelkedve hirtelen megáll a világ – és először érzékelem, látom, tisztán, kristálytisztán a saját gondolataimat, az elmémet.

A jóga a csönd. Nem az a csönd, amikor nincsenek hangok, hanem az, amiben a hangok vannak.

Amikor megszületik egy kérdés és anélkül, hogy feltenném, a tanár már mondja is a választ.

Amikor a múltam kis puzzle-darabjai értelemmel teli képpé állnak össze.

Amikor régi rejtélyek kapnak magyarázatot – és nem értem, hogyhogy ezeket nem értettem eddig.

Amikor a munkatársaim értetlenül néznek: „de hát te sokkal hülyébb lettél, mióta Indiából hazajöttél”.

A jóga mindennek a figyelése és a várakozás a végére.

Vida Vera

Hat éve ismerkedtem meg a hatha jógával, egy látszólag véletlen találkozásnak köszönhetően, majd egy hosszabb kihagyás után két éve tértem vissza a rendszeres gyakorláshoz egy súlyos betegséget követően. Akkor még elsősorban fizikai síkon foglalkoztatott a jóga, vagyis „csak” az ászanákra fókuszáltam, lényegében rehabilitációs célokra használtam. Pár hónap gyakorlás után azonban jelentős változásokat fedeztem fel magamban mind fizikai, mind mentális, mind energetikai szinten. A kitartó gyakorlással az izmaim megerősödtek, a csontjaim és az ízületeim helyre jöttek, az immunrendszerem szintén erősebb lett, a vitalitásom és a teljesítőképességem növekedett. Feltűnt, hogy a gyakorlás belső összhangot teremt bennem, és hogy fokozatosan javul a koncentrációs képességem is. Ezeknek a tapasztalásoknak köszönhetően kezdtem el behatóbban foglalkozni a jógával, majd egyre több jógairányzatot ismertem meg, illetve gyakoroltam, így többek között a Bihar jógát, a Satyananda jógát, az Ashtangavinyásza jógát és a Yin jógát is. Ahogy a testem újra egészségessé, az elmém pedig egyre békésebbé vált, lassan megszületett bennem az elhatározás, hogy szeretném ezt másokkal is megosztani, továbbadni a megszerzett tudást és a tapasztalatokat. Mindezek hatására kezdtem el az oktatói képzést, amit sikeresen el is végeztem (Kiss Zoltán Nitainál szereztem meg a 200 órás nemzetközi – Yoga Alliance International – hatha jóga diplomámat). Ezzel párhuzamosan – részben tanulmányi célból – sikerült eljutnom Indiába, ahol az utam során még behatóbban tanulmányozhattam a jóga hagyományokat.

Mivel a mai modern korban az embereknek egyidejűleg van szükségük a lecsendesülésre, az önmagukkal való törődésre, a pihenésre és a tudatos mozgásra, a jóga tökéletes választás lehet ezek egyidejű megvalósítására. A jóga a három szintet külön-külön is egyensúlyba hozza, de közben az egymással való összhangot is megteremti, ennek következtében pedig létrejön a belső béke és harmónia állapota. A jóga egy életmód, egy hitvallás, az emberi lét igazi céljának felkutatására tett törekvés. A megszerzett elméleti ismeretek akkor válnak tökéletesen elsajátítottá, ha az ember mindezt alkalmazza is a hétköznapjaiban fellelhető dolgok érzékelésére. Jógaoktatóként az információátadáson túl gyakorlati ászana kivitelezést, jóga-életmódot, a hétköznapitól eltérő szemléletmódot és egyfajta holisztikus világnézetet is tanítunk. A minőségi oktatáshoz a szaktudáson kívüli tényezők, mint az oktató jelleme, életmódja és a rendszeres gyakorláshoz való viszonya rendkívül fontos. Úgy gondolom, hogy oktatóként annak, amit tanítok, illetve képviselek, összhangban kell lennie azzal, amit gyakorlok, sőt, azzal is, ahogy élek. A jóga számomra egy olyan életmód, melynek segítségével jobb emberré válhatok, és amellyel oktatóként sokat segíthetek másoknak is a jóga áldásos hatásainak megismerésében. A célom a jóga filozófia még behatóbb tanulmányozása, oktatói továbbképzéseken való részvétel, a rendszeres gyakorlás és a megszerzett tudás változatlan továbbadása. Namaste!

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolat

Yogatree Studio

1073 Bp. Erzsébet krt 51. mfsz. 1.
+36 70 520 8067
info (@) yogatree.hu

Adatvédelmi szabályzat

 

Yogatree Studio

Instagram Instagram

Facebook