Új színek - Eszter tavaszköszöntő írása

 
Szokatlanul hosszú és hideg volt ez a tél. Vagy inkább csak elszoktunk tőle, hisz a tél azért van, hogy hosszú és hideg legyen, ez a természet rendje. Ahogy az is, hogy ilyenkor kicsit visszavonulunk, begubózunk, ahogy a természet, mi is befele fordulunk kicsit. Kevesebbet járunk el otthonról, többet alszunk, ösztönösen jobban szeretünk bevackolni ilyenkor.
 
És bár még csak néhány napja élvezhetjük a napsütést és a langyos szellőket, kijelenthetjük: a tavasz megérkezett. A természet újjáéled, az élet visszatér a fákba, a növényekbe, talán észre is vetted már, ahogy az első virágok kibontották szirmaikat. Ma van a tavaszi napéjegyenlőség napja, a nappalok egyre hosszabbak és melegebbek, így szépen lassan egyre több réteg ruhától is végre megszabadulhatunk. 
 
De az újjászületés nem csak fizikai formában érhető tetten ilyenkor tavasszal. Ahogy a természet új színekbe öltözik, ideje az elménket és a lelkünket is kivirágoztatni kicsit. Csodálatos időszak ez arra, hogy kitörjünk a megszokásokból és új dolgokat ismerjünk meg, elengedjünk régi rutint és akár teljesen új dolgokat próbáljunk ki.
 
Azt javaslom, kezdj el kísérletezni, minden nap csinálj valamit – lehet az teljesen banális, egyszerű dolog – amit korábban nem, vagy csak másként csináltál. Menj másik útvonalon dolgozni, vagy vegyél fel egy magadhoz képest meglepő színű ruhát. Fésüld máshogy a hajad, vagy próbálj ki valamilyen új sportot – ha például jógázol, a szokásos vinyasa flow órák mellett (ami persze alap) próbálj ki egy statikus gyakorlást, mint mondjuk az iyengar jógát, vagy egy lágyan elcsendesítő, elengedő yin foglalkozást. Keress új hobbit, akár olyat, amiről korábban azt gondoltad, hogy ezt biztosan nem neked találták ki. Honnan tudod, ha sosem próbáltad? (És erre nem az válasz, hogy „mert tudom és kész”.)
 
A húsvét előtti böjti időszak rengeteg támogatást ad az elengedésekhez is, sokan ebben az időszakban lemondnak a húsevésről, az édességekről, vagy az alkoholfogyasztásról. Engedj el te is egy étkezési szokásodat, vagy mondj le pár hétig a kávéról és csak figyeld, mi történik, mi változik benned.
 
Bármi új dologba vágsz, ne kritizálj, ne minősíts, csak figyeld meg az új helyzetet és figyeld meg magad, hogy reagálsz, hogy tudsz alkalmazkodni, hogy tudsz idomulni az új szituációhoz.
 
Merj más lenni, merj újítani, merj színesedni! Lépj túl a megszokásokon és engedd szabadjára a fantáziádat. Tudod, az igazi csodák akkor történnek, ha elhagyod a komfortzónádat… ;)

Izgalmas kalandozást kívánok! :)

Szeretettel:

 

Eszter

 

A fenti írás eredetileg a Vinyasa Flow Jóga Egyesület márciusi hírlevelében jelent meg, ITT.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolat

Yogatree Studio

1073 Bp. Erzsébet krt 51. mfsz. 1.
+36 70 520 8067
info (@) yogatree.hu

Adatvédelmi szabályzat

 

Yogatree Studio

Instagram Instagram

Facebook